Skidåkning är en fantastiskt rolig sport som vi vill att fler ska få uppleva och ta del av! Som i alla sporter finns det risker och då man i utförsåkning ofta rör sig i hög fart ökar även risken för skador som kan uppkomma. Våra coacher har ett stort säkerhetstänk och arbetar alltid på ett skadeförebyggande sätt, för att göra din upplevelse så trygg och bekväm som möjligt. Under säkra förhållanden kommer din coach att introducera nya metoder och uppmana dig att gå utanför din komfortzon, allt för att du ska få ut så mycket som möjligt av din lektion eller tur!

Observera att deltagandet sker på egen risk och att du som gäst behöver ha en skadeförsäkring som täcker utförsåkning. Åre sportshop kan INTE ta ansvar för skador som skett vid utförsåkning. 

 

Deltagaren behöver även förhålla sig till detta:

1. Följa de anvisningar som anges för aktuell anläggning samt SLAO’s regler.

2. Använda giltigt och personligt liftkort.

3. Kliva på och av liften på anvisade platser.

4. Anpassa fart vid friåkning på allmänna ytor till övriga skidåkare.

5. Visa hänsyn och förståelse till skidanläggningsens övriga gäster.

Deltagaren skall även:

1. Hyra eller köpa uppdaterad och godkänd lavinutrustning (ryggsäck, spade, sond & transceiver) om färd planeras utanför pist. Minst 80% laddade batterier vid start.

2. Vid åkning utanför pist vara aktiv och deltagande vid obligatorisk säkerhetsgenomgång.

3. Respektera vägväl, fart och åksätt som beskrivs av skidcoach eller skidguide.

4. Ansvara för att bära godkänd hjälm och ryggskydd under under tiden med skidguide/skidcoach.

5. Ansvara för att bindningar och skidor är korrekt inställda för den specifika aktiviteten.

 

Fotografering och filmning

Det händer då och då att vi vill fotografera eller filma när vi är ute. Vi frågar alltid om det är ok innan vi gör det och självklart även innan om vi skulle vilja lägga ut något på våra marknadsföringskanaler. 

 

GDPR

För oss är det viktigt med integritet. Om det är någon som inte vill vara med på bild eller bli filmad så har vi som rutin att då inte ta foto eller filma alls under turen/lektionen. På detta sätt riskerar vi inte att publicera något material med en eller flera individer som inte vill exponderas.

 

Avbokning / Ombokning

Vi löser det så att du blir nöjd. Vi förstår att livet kan komma emellan och skapa förhinder. Om du redan har betalat kommer vi i första hand försöka att boka om er till ett nytt tillfälle som passar. Om det inte fungerar kommer vi att betala tillbaka 90% av er inbetalning. Ni behöver inte visa upp något läkarintyg eller dylikt.

 

Välkomna!

Åre Sportshop